Home » Konsumentprodukter » Insektsrobotar med nanoteknologi, vad är detta?

Insektsrobotar med nanoteknologi, vad är detta?

Det låter kanske helt galet, och snarare något som man ser på film än läser om i verkligheten. Men om du känner någonting som kryper längs din nacke i framtiden så behöver det inte längre vara en geting eller humla, det kan vara något mycket värre.

Israel håller nämligen på att utveckla en nanorobot som är i samma storlek (och form) som en jordgeting, ämnad till att jaga rätt på terrorister. Denna robot ska komma att användas i spaningsuppdrag, och kan styras via ett par glasögon hos ”föraren”. Det enda som krävs är bra syn och en laptop för att kunna ta kontrollen över det lilla krypet.

Det är emellertid inte bara Israel som har börjat använda nanoteknologi i sin militära utrustning, utan även Storbritannien har följt i samma fotspår. Just nu använder bland annat den brittiska specialstyrkan i Afghanistan 10 cm stora robotar som ser ut som en geting för att bedriva spaning. Och allt detta är tack vare nanoteknologin i datorer. Vi behöver inte längre kretskort som är flera cm stora, utan vi kan idag tack vare nanokretsar tillverka kompletta datorer med avancerade kameror och flygförmågor, som totalt inte mäter mer än en decimeter. Är det inte fantastiskt?

En sak är i alla fall säker, och om det är någon nanopryl som är den coolaste, ja då är det nog en nanorobot.

Status: Tillgängligt för militära operationer

Slutgiltigt betyg: 9 av 10

Kommentarer: Vad är inte häftigare än att se James Bond prylar bli verklighet? Nanorobotar kommer med all sannolikhet bli allt mer populärt inom militären.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*