Home » Konsumentprodukter » Nano-Tex – funktionella kläder på riktigt

Nano-Tex – funktionella kläder på riktigt

Snacket om nanoteknologi började redan under det tidiga 80-talet, så ett helt nytt fenomen är det inte. Initialt var det kantrat med extrema science fiction visioner & framtidstänkande, och det var lätt hänt att vetenskapstidningar eller media svävade iväg i sin profetior. Nu för tiden vet vi bättre, och nanoteknologi kommer med stor sannolikhet bli nästa stora grej, men i betydligt mindre etapper. Allt kommer inte ske på en natt, utan i mycket mindre steg där allt får ta sin tid. Men om det är något som faktiskt är häftigt och ett perfekt exempel på väl använd nanoteknologi så är det helt klart Nano-Tex.

Nano-Tex är ett företag som har sitt huvudkontor i Michigan, USA. Det som gör bolaget så pass unikt är att de är ett utav få företag som tillämpar nanoteknologin i produkter anpassade för konsumentledet. D.v.s. oss normala människor, och inte bara inom forskning eller utveckling. Det är inte många bolag som har klarat av den bedriften, och det finns ännu färre klädföretag som gjort det. Nano-Tex är ett företag som enligt deras egen utsago tillämpar ”nanobaserade förbättringar” i olika textiler och tyger. Deras produktsortiment varierar därför inom allt ifrån kläder med nanoteknologi till heminredning eller ytterplagg. Dessutom finns det massvis av funktionella kläder för klättring, äventyr eller outdoor. Med andra ord, nano-tex är en tillverkare som vill slå sig fram i många olika marknader.

Deras produkter agerar exempelvis vattenavstötande och skyddande mot smuts, de är helt fläckfria och samtidigt mycket slitstarka. Du hittar allt ifrån slipsar som inte kan få fläckar till mycket tåliga arbetshandskar för hantverkare, där färg eller cement som smutsar ner inte längre är ett problem. Häftigt på många sätt och vis, dessutom är prisbilden faktiskt helt OK. Spontant så kan man helt klart säga att detta är bland de bättre exemplen på hur pass bra nanoprylar faktiskt kan vara idag, och samtidigt en försmak på hur häftiga de kommer vara i framtiden. Om vi redan nu kan tillverka kläder i vattenavstötande material, tänk då vad vi kan göra om 30 år.

Sammanfattnings kan vi säga att Nano-Tex är ett företag som är unik med sin sak, och vi kommer med stor säkerhet få se fler av deras produkter i våra butiker, särskilt inom outdoor. Värt att hålla koll på!

Status: I butik

Slutgiltigt betyg: 7 av 10

Kommentarer: Ett roligt exempel på bra nanoprylar med perfekta användningsområden. Kanske inte lika coolt som de första framtidsvisionerna om nanoteknologin, men attans så praktiskt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*